L’objectiu d’aquesta iniciativa és posar a les mans de la ciutadania i del sector de la restauració diferents maneres de preparar i cuinar el llobarro d’aqüicultura de la Badia de Roses
L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses continua amb la difusió i promoció del peix de la badia amb la publicació del receptari “El llobarro de Roses. 15 maneres de cuinar-lo”, que serà presentat el proper mes d’octubre.
Un projecte en el qual han participat 15 xefs de restaurants rosincs, que posen així a l’abast del públic les elaboracions amb què fan excel·lir les propietats del llobarro -d’aqüicultura de la Badia de Roses- i que mostren la gran versatilitat i múltiples opcions per preparar i cuinar aquest peix.
El receptari
Al forn, al vapor, a la brasa, a la sal, en escabetx, rostit, fregit, en sashimi… fins arribar a les 15 maneres de cuinar el llobarro que indica el títol del receptari, dissenyades per 15 xefs dels restaurants rosincs participants en el projecte: Lluís Subirós de l’Almadraba; Joan Romero de Cal Campaner; Jordi Negre de Cal Negre; Amadoyu Gaye de l’Hotel Cala Jóncols; Carles Roig de Can Cervera; Marc Descloux del Draulic; Alberto Juárez d’Els Brancs; Gregory Abella del Falconera; Mauricio Sánchez de Gozos Mundanos; Ester Munells de La Deliciosa; David Portilló del Norat; Moisés Vega del Rom; Glòria Roura del Santallúcia; Jordi Dalmau del Sumac i Isabel Mercader del Tramonti Platja.
El receptari ha comptat amb la redacció dels textos i l’assessorament gastronòmic de la comunicadora i assessora gastronòmica Àgata Albero Miralbell, d’Inspira Gastronomia. Pel que fa a les fotografies que il·lustren cadascuna de les elaboracions, l’encarregat ha sigut el reconegut fotògraf Francesc Guillamet.
L’objectiu d’aquest projecte és posar a les mans de la ciutadania i del sector de la restauració diferents maneres de preparar i cuinar el llobarro d’aqüicultura de la Badia de Roses, posant en valor el producte local pesquer i especialment aquell producte produït per la curosa i sostenible activitat aqüícola que practica la Confraria de Pescadors de Roses.
Les despeses de l’elaboració del receptari han sigut subvencionades pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d’Aqüicultura i pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, ja que van ser concedits els sol·licitats ajuts per al desenvolupament local participatiu de les zones dependents de la pesca.
El primer llibre de l’Aula Gastronòmica de Roses
El receptari es converteix en el primer llibre editat per l’Aula Gastronòmica de Roses, que en els pròxims anys, preveu editar-ne altres, vinculats a la gastronomia local.
La presentació
La presentació del receptari tindrà lloc al Teatre de Roses, el 10 d’octubre a les 19 hores. L’entrada és gratuïta.