Ramon Besa obre dilluns la XII Setmana dels Rahola, que viurà deu dies intensos d’activitats

La conversa inaugural, sota el títol “No sé si m’explico. La lluita per fer de periodista i saber-ho comunicar”, tindrà lloc a l’aula magna de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona a les 6 de la tarda

Tot està a punt perquè dilluns vinent, 19 de febrer, arrenqui la XII Setmana dels Rahola, el cicle d’activitats vinculades al periodisme i la comunicació que organitzen cada any la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

La primera activitat, sota el títol “No sé si m’explico. La lluita per fer de periodista i saber-ho comunicar”, tindrà com a protagonista el redactor d’El País Ramon Besa, una de les plomes més reconegudes del periodisme de casa nostra. Premi Nacional de Periodisme i doctor honoris causa per la Universitat de Vic, conversarà amb el periodista Xevi Masachs sobre la seva trajectòria, sobre l’ètica periodística i sobre com ha evolucionat l’ofici en els últims anys.

L’acte tindrà lloc a l’aula magna de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona a partir de les 6 de la tarda. Aquesta conversa donarà el tret de sortida a la programació d’aquesta edició, que porta per títol «La batalla informativa» i reuneix un cartell amb professionals de prestigi reconegut.

La resta d’activitats, totes amb entrada lliure i que es concentraran en únicament deu dies, són les següents:

El dimecres 21 de febrer, a les 6 de la tarda, Tomàs Alcoverro, el periodista occidental que més temps ha exercit com a corresponsal a l’Orient Mitjà, conversarà amb la periodista Mar Camps a l’auditori Enric Mirambell i Belloc de la Biblioteca Pública Carles Rahola de Girona. Intentarà fer-nos entendre i explicar-nos el món àrab des de dins.

L’endemà, dijous 22 de febrer, també a les 6 de la tarda, la ràdio serà la protagonista d’una taula rodona amb tres periodistes amb molt pes a les comarques de Girona: Carme Martínez (directora de Ràdio Girona – Cadena SER), Clara Jordan (delegada de Catalunya Ràdio a Girona) i Sílvia Espinosa (vicedegana de la Facultat de Turisme i Comunicació de la Universitat de Girona). Un homenatge a la ràdio i la seva evolució, ara que es compliran, el proper 14 de novembre, cent anys de la primera emissió de ràdio a Catalunya. L’acte també tindrà lloc a l’auditori Enric Mirambell i Belloc de la Biblioteca Pública Carles Rahola.

El dissabte 24 de febrer,a les 12 del migdia,el fotoperiodista Bernat Armangué, Premi Pulitzer 2023 per la cobertura de la guerra a Ucraïna, conversarà amb la periodista Mar Bosch sobre les seves vivències professionals, moltes de les quals han estat en zones de conflictes bèl·lics. Serà a l’aula magna de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

I el dilluns 26 de febrer, a les 6 de la tarda, Vicent Partal reflexionarà amb la periodista Marta Masó sobre el moment del periodisme actual. La conversa amb el director de Vilaweb i president de l’European Journalism Centre tindrà lloc a l’aula magna de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

La XII Setmana dels Rahola tindrà com a colofó la gala de lliurament dels XV Premis Carles Rahola de Comunicació Local, el dijous 29 de febrer, a les 8 del vespre, a l’Auditori de Girona. Els encarregats de conduir-la enguany seran Andreu Juanola i Manel Vidal, presentadors del pòdcast satíric La sotana.

L’exposició “RaholaFoto2023”, a la Casa de Cultura

En paral·lel, ja es pot visitar fins al 29 de febrer, a la sala d’exposicions de la primera planta de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, la mostra «RaholaFoto2023». Es tracta d’una selecció dels quaranta-cinc treballs presentats en la passada edició dels Premis Carles Rahola.

Tota la informació de la Setmana dels Rahola i dels Premis Carles Rahola d’enguany es pot seguir per les xarxes socials a través de l’etiqueta #Rahola24 i també en el lloc web dels Premis Carles Rahola.