El restaurant Disfrutar, dels xefs i companys de elBulli, Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, es corona com el millor restaurant d’Europa i el segon millor del món
Oriol Castro, Eduard Xatruch i el rosinc Mateu Casañas van treballar a elBulli com a xefs de cuina. Un restaurant que va tancar les seves portes el 30 de juliol de 2011. Així, que gairebé un any després, al 2012, van inaugurar a Cadaqués el restaurant Compartir. No contents amb això van obrir dos exercicis després, al 2014, el restaurant Disfutrar a Barcelona.
I amb el Disfrutar han fet gaudir de tal manera al seus comensals amb la seva proposta gastronòmica que ja l’any passat va ser escollit, segons el rànquing The World’s 50 Best Restaurants, com el tercer millor restaurant del món per darrera del Geranium, de Copenhaguen, i el restaurant Central, de Lima.
I enguany, el Disfrutar ha escalat una posició en ser considerat el segon millor restaurant del món i el primer d’Europa, per continuar posant a Roses, gràcies a Mateu Casañas, en primera línia de la gastronomia mundial.
Un reconeixement que, sens dubte, esdevé tot un homenatge a elBulli tot just una setmana després d’inaugurar-se elBulli1846, el primer restaurant del món convertit en museu. “Sí, elBulli va ensenyar una manera de fer, que ara s’explica a través de la Fundació, va ser un sistema de treball per poder utilitzar diferents mètodes, tècniques i productes per fer que la màquina creativa a la cuina no s’aturés”, ha explicat Mateu Casañas, per remarcat tot seguit que “una de les herències, entre d’altres molts importants, que ha deixat elBulli va ser la quantitat de gent que va passar per la seva cuina i totes les ments que va arribar a obrir per revolucionar la cuina, i que ara són xefs escampats per arreu del món”.
A nivell personal, per a l’Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, aquest nou reconeixement al seu treball “és molt important perquè tots tres, més la gent que treballa amb nosaltres -al Disfrutar treballen 48 persones- som gent normal, humil, treballadora que ens llevem cada dia amb ganes de fer les coses, però també, aquests reconeixements són importants perquè et donen visibilitat, imatge i fan que el restaurant s’ompli, que és molt important perquè nosaltres vivim del restaurant”, ha assenyalat Casañas.
Paraula de xef.
Els deu millors restaurants del món segons el rànquing The World’s 50 Best:
- Central (Lima)
- Disfrutar (Barcelona)
- Diverxo (Madrid)
- Asador Etxebarri (Axpe)
- Alchemist (Copenhague)
- Maido (Lima)
- Lido 84 (Gardone Riviera)
- Atomix (Nova York)
- Quintonil (Mèxic)
- Table by Bruno Verjus (París)