Inici en el que s’implica als i les joves a respondre una enquesta per dir la seva sobre les polítiques de Joventut de la Vila per al període 2025-2029
La vigència de l’actual Pla Local de Joventut caducarà a finals d’aquest any 2024, per aquest motiu l’Àrea de Joventut de Roses ha iniciat el que serà el noi Pla que regirà les polítiques per al jovent dels propers cinc anys, és a dir, durant els anys 2025-2029. A partir d’avui, “fem una crida al jovent d’entre 12 i 29 anys de la Vila per a que participi en una enquesta online per deixar constància de les seves opinions i necessitats”, ha manifestat la regidora de Joventut, Ester Navas. Una enquesta a la que es pot accedir a través del codi QR que apareix als cartells informatius editats en paper i digitalment, així com a través d’aquest enllaç.
El Pla Local de Joventut compta amb un intens procés participatiu que té per objectiu incorporar l’anàlisi, inquietuds i propostes dels diferents agents implicats, i molt especialment de la pròpia població jove, que serà la destinatària final dels programes i actuacions que s’estableixin. Amb aquesta intenció, des d’avui, dilluns 3 de juny, s’obre un qüestionari online destinat al jovent de 12 a 29 anys, amb el qual es volen conèixer els perfils dels i les joves que viuen a Roses, el seu grau de coneixement dels diferents serveis que els ofereix el municipi, quines són les seves inquietuds i de quina manera pot el municipi ajudar a cobrir les seves necessitats.
Un cop finalitzada aquesta recollida d’informació a través de l’enquesta, que es mantindrà oberta fins al dia 30 de juny, “es formaran diferents grups de participació del jovent de diversos col·lectius que interactuaran amb els membres de l’equip de Govern coordinats per la Fundació Ferrer i Guàrdia, que és qui s’encarregarà de la redacció del nou Pla Local de Joventut de Roses”, ha explicat Ester Navas.
El nou Pla, previst per al període 2025-2029, actualitzarà les línies estratègiques a seguir i els projectes i accions concretes a realitzar durant aquests cinc anys en els diferents àmbits que incideixen en el creixement, desenvolupament i emancipació dels joves, com ara participació, cohesió social, educació, cultura, lleure, habitatge, treball i salut, entre d’altres àmbits.