Concretament, l’espai en el que s’ha intervingut se situa entre la carretera de Canyelles i el mar des de la Punta de la Bateria, connectant amb el camí de ronda fins al Far de Roses
A Roses s’ha finalitzat el projecte impulsat per l’Ajuntament per a l’adequació paisatgística del rocam costaner de la punta de la Poncella. Amb aquesta intervenció, es dona visibilitat i es posa en valor una zona de cisalla de gran importància, recollida en l’Inventari d’Espais d’Interès Geològic de Catalunya i reconeguda internacionalment pel seu valor per a la comprensió dels processos tectònics.
El projecte que s’ha dut a terme permet un recorregut pel conjunt d’afloraments geològics, adequant i fent accessible la seva visita a través d’un petit itinerari que inclou la senyalització necessària per fer més comprensibles les seves característiques i singularitat.
Concretament, l’espai en el que s’ha intervingut se situa entre la carretera de Canyelles i el mar des de la Punta de la Bateria, connectant amb el camí de ronda fins al Far. La intervenció ha suposat l’extracció de la vegetació invasiva i de la rocalla i terra sobreposades, treballs que han permet retrobar els substrats de quars. A continuació, s’ha intal·lat l’estructura d’una escala i una passera que permeten l’accés i una immillorable visió sobre les roques granodiorites. El projecte s’ha completat amb senyalètica informativa que fa comprensible als visitants la importància geològica de l’emplaçament.
El projecte ha tingut un pressupost de 111.963 € i se suma a les actuacions de protecció del medi natural impulsades pel consistori, en aquest cas a través de la preservació dels elements geològics i fòssils com a components paisatgístics i part del patrimoni històric i arqueològic. El patrimoni geològic (la litosfera) és un veritable recurs natural, mereixedor d’una catalogació i gestió adequada pel seu valor didàctic, científic, paisatgístic i cultural.