L’Àrea de Promoció Econòmica de Roses ja té a punt la nova programació d’activitats que oferirà aquesta tardor a l’Aula Gastronòmica
Entre octubre i desembre, l’Aula Gastronòmica de Roses es converteix de nou en l’epicentre culinari del municipi, amb una nova programació de tallers, tastos i presentacions.
L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses ja té a punt la nova programació d’activitats que oferirà aquesta tardor a l’Aula Gastronòmica. Com en edicions anteriors, no poden faltar a la cita culinària els pescadors de Roses que, en aquest ocasió, ensenyaran a cuinar pollastre amb escamarlans (Víctor Olivencia, 17 d’octubre) i suquet de moixina (Quim Coll, 14 de novembre). Per la seva part, la xef del restaurant Santa Llúcia, Glòria Roura, oferirà un taller el 28 de novembre, on mostrarà l’elaboració de la seva recepta de llobarro a la crosta de sal amb salsa bearnesa i verdures de temporada.
Les propostes dolces també tenen cabuda a l’Aula i comptaran en aquesta ocasió amb la participació dels mestres pastissers locals Albert Lorenzo, de La Postreria Roses, que oferirà un taller de panellets (22 d’octubre), i de Santi Buscató, de Can Cairó, que ensenyarà a fer un tortell de Reis (12 de desembre).
Una altra de les activitats que ofereix l’Aula Gastronòmica és la de donar a conèixer altres cuines del món, a través de persones de diferents procedències establertes al municipi. En aquesta ocasió, la cuinera d’origen marroquí Hansa, als fogons, i la comunicadora gastronòmica Àgata Alberó, proposen un viatge gastronòmic al Marroc que tindrà lloc el 4 de desembre.
Completaran les sessions d’elaboracions culinàries Marta Roger, formatgera i professora de La Païssa, que el 16 de novembre conduirà el taller “Fes el teu propi formatge fresc”, mentre que la dietista i nutricionista Anna Torelló, torna aquesta temporada a l’Aula Gastronòmica per oferir un taller de cuina fàcil per a celíacs (21 de novembre).
Tastos de cerveses i licors
En el marc de la Fira de la Cervesa Artesana que se celebra a Roses els dies 11, 12 i 13 d’octubre, s’organitzaran tastos amb algunes de les cerveseres presents a la fira. El 30 d’octubre, tindrà també lloc un tast de licors artesanals elaborats a Llançà amb plantes i fruites de la terra, que anirà a càrrec de la sommelier Laura Serrano.
Presentació receptari de llobarro
Per últim, una cita important dins de la programació de la nova temporada serà la presentació del llibre “El llobarro de Roses, 15 maneres de cuinar-lo”, editat pel propi Ajuntament de Roses. En aquest cas, atesa l’assistència de públic prevista, es durà a terme al Teatre Municipal de Roses (10 octubre, 19 h).
Inscripcions
Les inscripcions per participar en els tallers d’elaboració de receptes s’obren el proper 17 de setembre, a partir de les 10 h, a través de la web www.rosesgastronomia.cat.
El preu de cada taller és de 5 €.