És el segon any consecutiu que Roses esdevé la seu del final d’aquest repte que uneix el Mar Cantàbric amb el Mediterrani
La d’ahir va ser una etapa plena d’emocions i records dels paratges transitats. Croada la línia de meta, els i les participants van començar a adonar-se del que havien aconseguit. Mirant el mar Mediterrani i amb el record del mar Cantàbric de diumenge passat van ser conscients d’haver assolit la grandesa d’una missió incomparable.
Ahir dissabte, els i les participants van poder completar l’ampolleta amb aigua del Mediterrani, després del que ha estat l’edició més reeixida de la Deporvillage Transpyr Coast to Coast.
Però abans d’arribar a meta i poder celebrar en gran el repte complert van haver de finalitzar la setena i última etapa. I no va ser cap regal. Per als ciclistes de muntanya, el tram cronometrat començava just després de la sortida, transitant uns 20 quilòmetres t per les senderes del Ripollès. Després la bellesa del pas del pont de Llierca, l’avituallament de Besalú i la mar que lentament s’acostava.
Per als de carretera, la d’ahir va ser una etapa més dura de l’habitual, malgrat ser l’última. A més de fer el port d’Ares i el de Coustoujes, en territori francès, molt prop de la meta van haver de fer l’últim esforç per pujar el port de Sant Pere de Rodes i el dePerafita. I tot això amb vent de marinada que dificultava l’avanç.
Un cop arribats a Roses, l’alcalde de Roses, Joan Plana, la regidora d’Esports, Vero Medina, la regidora de Turisme, Montse Mindan, i el vicepresident de la Federació Catalana de Ciclisme, Carles Ferrer, van entregar dels trofeus als guanyadors absoluts d’aquesta nova edició de la Transpyr Coast to Coast, els catalans Ismael Ventura i Guillem Cassú, als que es van imposar en la categoria Màster, la parella italiana integrada per Steffano Fratta i Simone Scarella i als triomfadors de la Gran Màster, els també italians en Roland Ploner i Andrea Vecchiato
Així mateix ho van fer als campions de la modalitat individual, Gabi Torralba, Grégoire Archambaud i Marc Gutés.