Science Needs You! celebrarà un debat sobre el paper de les dones a la ciència i a la docència científica

Un debat que tractarà sobre l’experiència del treball de camp a un institut de Figueres de les Helena Cortada i Sònia Moret

Demà dijous, 25 de novembre, a les 19.30 hores, amb motiu de la commemoració del dia internacional contra la violència de gènere, les jornades de divulgació científica Science Needs You! organitzen a la Sala Monturiol del Casino Sport de Figueres un debat sobre el paper de les dones en la ciència. 

El debat duu per títol Jugant a ser científiques i enginyeres: les dones també hi juguem! i es durà a terme en col·laboració amb el Grup de Docents de Ciències de Secundària de l’Alt Empordà.

Al debat participaran dues científiques i docents com Helena Cortada, directora de l’INS Cendrassos de Figueres i llicenciada en Física per la UB en l’especialitat de Física Fonamental; i Sònia Moret Solà, professora titular de Ciències a l’INS Cendrassos de Figueres, llicenciada en Ciències Químiques per l’UAB i doctorada en Química Analítica per l’UdG. El debat estarà moderat per Mercè Mayné, llicenciada en periodisme a la UAB i col·laboradora a mitjans gironins com Canal Nord, TV Girona i Ràdio Vilafant.

Al debat es parlarà, a partir de l’experiència adquirida a un centre educatiu de Figueres per aquestes dues professionals, de temes com les dificultats implícites pel fet de ser dona en la ciència, dels tòpics que han de trencar les dones a la professió, o de com es treballa per generar vocacions científiques als alumnes, entre altres.

El debat es retransmetrà en diferit per Ràdio Vilafant, emissora patrocinadora de l’acte.

SNY-Science Needs You!

SNY-Science Needs You! (la Ciència us necessita!) és un esdeveniment de divulgació científica promogut per l’Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC) i que compta amb el suport, juntament amb altres institucions, de l’Ajuntament de Figueres, l’Ajuntament de Roquetes, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, l’Institut d’Estudis Catalans, la Societat Catalana de Física, l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, l’Observatori Terres de l’Ebre, El Museu de l’Empordà i  el Museu del Joguet de Catalunya. El seu objectiu principal és presentar la ciència com la gran aventura i repte dels éssers humans, i també com el principal motor de desenvolupament tecnològic, benestar i coneixement. Durant el SNY! es combinen presentacions de científics de primer nivell amb activitats culturals.