Després de fallar-les l’any passat els súper poders, la colla Entonces Qué? desfilarà al Carnaval de Roses d’enguany amb unes destrals de vikings
Les integrants de la colla Entonces Què? van anar totes disfressades de Súperwoman al Carnaval de Roses de l’any passat. Per això hem utilitzat l’article determinat femení les, perquè el gènere masculí va brillar per la seva absència.
Malauradament, tot i tenir súper poders, la majoria d’elles van patir desenganys amorosos durant la festa, principalment perquè els seus xicots, ciutadans de a peu normals i corrents, els hi van posar les banyes. Per això, enguany van de Vikings, tot i que la seva cap de colla, la Mònica Busta, ens rectifica dient que “no, no portem banyes, primer perquè ningú ens les ha posat i, segon, perquè no portem el típic cas de viking, sinó una melena amb les seves dues trenes”. Esmenada la confusió, la cap de colla, en diu, que ja que van de vikings com “farem una casa”. Una casa que serà habitada per 15 vikings “s’han apuntat 20 però sempre falla algú a darrera hora, i compto que no seran més de 15”.
Així que en realitat estan construït un dúplex amb 3 habitacions a dalt i 3 a sota per a dues persones cadascuna, i els tres restants, que pertanyen al personal del servei domèstic, dormiran en el porxo.
La colla Entonces Qué? no disposa de barraca per la Festa Major de Roses, per allò de “si hay que ponerla, se pone, però ponerla pa ná, no la vale la pena”. Així que per poder gaudir de la festa del Carnaval cadascú dels vikings (amb melena i dues trenes) paga una quota de 200 euros, “diners amb els que entra el menjar, el beure, la disfressa i el pis que hem llogat per passar els quatre dies a Roses”, ha explicat la Mònica.
Hem de recordar els integrants d’aquesta colla provenen de Girona i Salt, i des de fa 16 anys que no falten mai, si no és per causa major, alhora de disfressar-se i desfilar per l’Avinguda de Rhode. Si això no és passió pel Carnaval de Roses el que subscriu aquestes es talla el cabell a zero…
I tant de bo tinguessin un porxo per poder treballar en la seva carrossa, ja que “fa més de 10 anys que ho fem a l’aire lliure en un descampat de Santa Margarida, en el qual abans no pagàvem, però des fa un parell d’anys paguem un lloguer, que paguem la meva germana i jo a part de la quota”, ha explicat la Mònica. Aclarir que la seva germana, és la Sònia, que casualitat, o no, té el mateix cognom que la Mònica.
Aquesta colla provinent de terres llunyanes no va guanyar cap premi als concursos de Carnaval, així que ho van haver de deixar a la sort l’agafar el número de sortida de la desfilada. I la sort els va somriure “perquè vam agafar el número que els més joves volien el 30”, ha dit feliç la cap de colla.
Estaríeu disposats a deixar el port un cop acabada la desfilada per continuar la festa?
Un tema recurrent en les reunions del Consell de Carnaval és que a Roses es visqui més la festa de disfresses, ja que un cop acabada la desfilada totes les carrosses es queden al port i, excepte en llocs o bars molt concrets, no hi ha la sensació que a la Vila se celebri el Carnaval, per tant hem preguntat a les colles si estarien disposades a deixar el port, i que les carrosses, un cop ben planificat i organitzat, donessin la volta per situar-se al llarg de l’Avinguda de Rhode per a que els participants de les desfilades interactuessin pel carrers de la Vila.
I les cap de la colla Entonces Què? va afirmar que “sí, perquè, a part, el que es veu al port no és una qualitat bona de Carnaval, és la part fosca, perquè la festa bonica se celebra i té lloc al llarg de les passades”, tot i que matisen que “estaríem disposades a posar-nos a l’Avinguda de Rhode sempre i quan ens deixessin marxar quan volguéssim”.