Una cinquantena d’empreses participen en les reunions de treball del Consell Comarcal amb els empresaris dels polígons industrials
El Consell Comarcal va iniciar l’any passat un projecte per a la millora de la competitivitat de les empreses ubicades en els polígons industrials de l’Alt Empordà amb l’objectiu de detectar les seves necessitats, promoure la creació d’associacions empresarials per tal de fomentar la comunicació entre els empresaris i els ens locals, i elaborar un pla d’acció de millora dels polígons industrials amb l’objectiu de fer-los atractius per a futurs inversors.
Al llarg dels mesos de novembre i desembre es van realitzar les primeres reunions de cooperació empresarial, destinades a analitzar, entre altres qüestions, la seguretat en els polígons i les seves necessitats més urgents. Aquestes jornades van anar adreçades als empresaris ubicats en els polígons industrials dels municipis de Figueres, Castelló d’Empúries, la Jonquera i Vilamalla i van consistir en una presentació de les necessitats detectades en cada cas, dos exemples de bones pràctiques i una xerrada sobre seguretat a càrrec dels Mossos d’Esquadra. En total van participar-hi representants d’una cinquantena d’empreses.
Pel que fa a l’associacionisme empresarial es va comptar amb la col·laboració de l’Associació de propietaris del polígon industrial de Riudellots de la Selva, l’Associació d’empresaris i propietaris del polígon industrial de Vilamalla i la tècnica de polígons del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Els Mossos d’Esquadra de les comissaries de Figueres i Roses van aportar informació relacionada amb la seguretat i de quina manera les empreses i la policia poden col·laborar en aquest sentit.
Les empreses participants a les sessions van manifestar la necessitat de millorar els polígons en temes de manteniment i neteja pel seu bon funcionament i per atraure nous inversors. També es va plantejar la necessitat de comunicació entre el sector empresarial i els ajuntaments. Finalment, una altra de les necessitats plantejades va ser la manca d’una bona xarxa de telecomunicacions, bàsicament l’arribada de la fibra òptica fins a aquestes zones.
De cares al 2017, el projecte continuarà amb l’organització de noves jornades, el foment de l’associacionisme, entre d’altres accions per anar assolint tots els objectius proposats. Aquesta acció està cofinançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Seguretat Social i la Generalitat, en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.