Sopa de Cabra va inaugurar ahir el Festival Sons del Món 2020, marcat per la COVID-19

Festival Sons del Món 2020
El cantant de Sopa de Cabra, Gerard Quintana, durant el concert que va inaugurar el Festival Sons del Món 2020

Els organitzadors van aconseguir amb les mesures de seguretat aplicades que el Festival Sons del Món sigui un esdeveniment cultural segur

Amb el cartell de ‘sold out’ van inaugurar ahir els gironins Sopa de Cabra el Sons del Món 2020 a la Ciutadella de Roses.

Un festival que a causa de la crisi sanitària “ha perillat durant molt de temps la seva celebració. Durant el confinament no sabíem si el podiem celebrar, i la veritat agraïm la determinació de l’Ajuntament de Roses, perquè ha estat fonamental per poder tirar-ho endavant. En ple confinament vam parlar que si no podíem fer-ho al juliol, el faríem a l’agost, i sinó al setembre i així allargar la temporada turística”, va afirmar el director de Sons del Món, Xavi Pascual.

Finalment, però, ahir els components de Sopa de Cabra van inaugurar el Sons del Món 2020 amb, no podia ser d’una altra manera, amb exhaustives mesures de seguretat “amb el repte de complir-les a la perfecció perquè ningú pugui dir que el Festival Sons del Món no és un espai segur, perquè a partir d’ara els festivals no només haurem d’oferir una bona programació i de disposar d’un entorn idíl·lic, sinó que, primer de tot, hem d’aplicar unes mesures de seguretat perquè tothom que assisteixi, se senti segur”, va remarcar Pascual.

Unes mesures de seguretat a les que es va afegir fer entrar esglaonadament, segons la fila i número de seient, al públic assistent que hi era al Village a l’espera de l’inici del concert. Unes mesures de prevenció extremes que “segurament, dir que Sons del Món és segur, és dir que Roses és segura, és transmetre un missatge positiu de que ens sortirem i transmetre un missatge que la cultura és segura”, va significar el promotor musical.

I per assolir aquesta seguretat, a portar de portar en tot moment la mascareta, el festival ha vist reduït un terç del seu aforament, passant d’unes 2.200 localitats a tot just 800 butaques amb una distància de 1,5 metres entre seients pre-assignats, és a dir, que entre unitats afectives, parelles d’amics o grups de persones que van comprar l’entrada de manera conjunta, també es van mantenir el metre i mig de separació de seguretat.
Un control extrem de prevenció que “en el cas que es donés un positiu de coronavirus sabríem de seguida qui s’ha assegut al seu voltant i podríem detectar amb rapidesa un possible rebrot”, va explicar Xavi Pascual.

Els Sopa de Cabra van presentar a Roses el seu darrer disc, ‘La gran onada’, el qual, paradoxes de la vida, tenien previst presentar-lo el passat 14 de març, quan tot just es va decretar l’estat d’alarma del coronavirus.

Unes cançons noves com ‘Fràgil’, ‘La gran onada’, que dona nom al disc, o ‘Farem que surti el sol’, dedicada a la ONG Open Arms, interpretades per primer cop a Roses que els musics gironins van compaginar amb d’altres temés mítics dels Sopa de Cabra corejades pel respectable com ‘Si et quedes amb mi’, ‘L’Empordà’ o  ‘Camins’, que va punt i final al concert.