La colla Ni Fu Ni Fa ha decidit disfressar-se de Toad i Toadettes, una espècie de bolet en els seus dos gèneres (masculí i femení) perquè ningú passi gana al Carnaval de Roses
Toad en inglés vols dir gripau, i no sabem si la colla Ni Fu Ni Fa van anar disfressats d’indis l’any passat per anar caçar els gripaus tant macos (i enormes) que hi havia “en el lejano Oeste”. El cas és que la cosa no els hi va anar gairebé, perquè tothom a Roses deia un cop passat el Carnaval, “ostres, tu, com s’han aprimat aquesta gent, pobrets, igual han passat gana”.
No ho sabem si els indis van passar gana, però el que és segur que en el Carnaval d’enguany no ho faran perquè tot i que Toad vol dir en la llengua anglosaxona, gripau, “Toad és un personatge del joc de Mario Bros, és un bolet” ens ha desvetllat la Laura López, cap de colla de la Ni Fu ni Fa, que pel cognom vam estar temptats de preguntar-li si és originaria d’Eslovàquia.
I López ens ha explicat que van decidir anar de bolets “perquè els nostre nens i nenes, de 5-7 anys, han descobert el joc del Mario Bros, i com som molta mainada vam decidir d’anar un personatge del videojoc, però d’un que no fos tant comú”.
Resulta que de Toad aniran els nois, ja que és el bolet, però elles aniran de Toadettes, que és el mateix bolet però en femení, que segons diuen els micòlegs, tot i ser de la mateixa espècie, es fan servir, a diferència dels Toads, a l’alta cuina tant pels seus nutrients com pel seu sabor exquisit.
Sigui com sigui durant el Carnaval de Roses ningú passarà gana, ja que són mig centenar de bolet, alguns
gegants de la grandària d’un humà, però la majoria petits perquè com ha dit la Laura són molta mainada. Entre això i que no ha plogut és normal que els bolets siguin petitons, oi?
I si són bolets la carrossa serà un cistell per portar-los cap a casa, tot i que la cap de colla ens rectifica de seguida al dir que “volem que sigui la pantalla del videojoc, amb els diferents personatges
que apareixen i les famoses monedes d’en Mario Bros”.
La colla Ni Fu Ni Fa en ser de recent creació (es va crear l’any passat) va tenir la sort de no haver patit les conseqüències d’haver-se cremant de la nau de les carrosses, tot i això no tenen cap de nau, així que han de treballar a la seva carrossa a ple sol, en un solar (de sol) tancat a Santa Margarida. I com està tancat han de pagar un petit lloguer com tot fills de veí.
I en ser de recent creació encara no té dret a disposar de barraca per la Festa Major, així que els Toads i les Toadettes han de pagar una quota“de 195 euros inclosa la modista”. Un preu, cal a dir que va baixant mesura que es va reduint la grandària del bolet. És a dir, els boletets paguen molt menys!
No van guanyar cap premi del concurs de Carnaval, així que també van dependre de la sort alhora d’escollir número de sortida així que sortiran amb número 35. Per tant, molta mala sort no van tenir, tot i que la Laura López es va mostrar d’acord amb el que va dir la cap de la colla De què anem? durant la celebració del sorteig. “Sí, recolzem l’opinió que no siguin tantes colles les que escollin
primer el número de sortida” que en total són 18, els Reis, els Infantils, els Reis de la Gent Gran més les 15 colles premiades. I en aquest sentit va apuntar un altre cap de colla, Ferran López que ens ensumem que és germà de la Laura, que “haurien de donar tres premis, la millor carrossa, la millor
disfressa i la millor coreografia, i ja està, llavors que sí escollin primer com a premi”.
Estaríeu disposats a deixar el port un cop acabada la desfilada per continuar la festa?
Un tema recurrent en les reunions del Consell de Carnaval és que a Roses es visqui més la festa de disfresses, ja que un cop acabada la desfilada totes les carrosses es queden al port i, excepte en llocs o bars molt concrets, no hi ha la sensació que a la Vila se celebri el Carnaval, per tant hem preguntat a les colles si estarien disposades a deixar el port, i que les carrosses, un cop ben planificat i organitzat, donessin la volta per situar-se al llarg de l’Avinguda de Rhode per a que els participants de les desfilades interactuessin pel carrers de la Vila.
I els López, caps de la colla Ni Fu Ni Fa van ser molt clars i diàfans en afirmar que “el port està molt bé”.
Es pot dir més alt, però no sabem si més clar.