Són els càmpings Wecamp de Santa Cristina, Cadaqués i Cala Montgó, de l’Escala, que formen part de l’Associació de Càmpings de Girona
Els càmpings Wecamp (nova generació de càmping on la instal·lació connecta amb la naturalesa singular a través del disseny, el confort i el respecte per l’entorn) de Santa Cristina, Cadaqués i Cala Montgó de l’Escala han obtingut recentment la certificació internacional de turisme sostenible Biosphere que acredita el seu compromís amb la cura del medi ambient i avala la seva aposta de millora continua en l’àmbit de la sostenibilitat. Els tres establiments formen part de l’Associació de Càmpings de Girona que fa temps que treballa perquè el sector cada vegada sigui més sostenible disminuint en les seves activitats la petjada de carboni i millorant la gestió dels recursos hídrics.
El certificat Biosphere és voluntari i el concedeix l’Institut de Turisme Responsable (ITR), un organisme independent que promou accions i programes de desenvolupament sostenible a la indústria turística.
“Des de Wecamp volem contribuir a una economia més responsable i respectuosa amb les persones i amb el planeta. Promovem un desenvolupament turístic sostenible en el marc dels ODS 2030, impulsats per Nacions Unides, i que assumim com a reptes propis i part del nostra ADN. Seguint aquest compromís, tenim com a estàndard acreditar tots els nostres establiments amb la certificació Biosphere per a càmpings que avalen els esforços que fan en aquesta línia totes les persones que formen part del grup”, ha manifestat Albert Montesinos, CEO de wecamp.
Els tres nous càmpings gironins acreditats amb la certificació Biosphere fan una aposta decidida per la sostenibilitat i la gestió eficient dels recursos hídrics en totes les seves actuacions. Així, la seva prioritat en aquest àmbit per aquest 2024 és impulsar la contractació d’energia renovable en els tres establiments. També fan servir instal·lació de llums LED, temporitzadors i sensors a les zones comunes, entre d’altres. Els productes, serveis i experiències que ofereixen potencien la sostenibilitat, el coneixement i gaudi respectuós de l’entorn. Aposten per la tecnologia i nous mètodes innovadors que millorin l’experiència del client i a l’hora contribueixin a l’estalvi o millor ús dels recursos i la informació, a través d’ Apps i codis QR. Per altra banda, fan una gestió́ sostenible de la comunitat i de les seves infraestructures de manera que es contribueixi a la conservació́ del destí́. Fomenten la participació́ en activitats de conservació́ i protecció́ de l’ecosistema, i incentiven el coneixement i l’aprenentatge en pràctiques sostenibles entre les persones que formen l’equip wecamp i entre els clients. A més, aposten pel consum de recursos que generen menys impacte ambiental i que puguin ser reciclables. També donen suport a l’emprenedoria i el desenvolupament local a través del consum de productes i serveis de proximitat; aposten per la captació de talent local; i afavoreixen l’eliminació́ de barreres que limitin la integració́ de les persones per motius de gènere, origen o religió́, orientació́ sexual, situació́ econòmica o una altra condició.
Wecamp en col·laboració amb un equip d’arquitectes i experts en eficiència energètica, té dissenyat un pla específic per aprofitar al màxim els recursos locals, reduir tant com es pugui la petjada de carboni, i fer servir materials moderns, biodegradables i naturals com el sauló sòlid. A més, els tres càmpings promouen la recollida selectiva i compten amb una flota de vehicles elèctrics.
Anteriorment els càmpings Begur i Vidrà, que també formen part de l’Associació, havien obtingut també la prestigiosa certificació Biosphere.