Vilafant celebra la 24ª Fira del Conill amb una ruta gastronòmica per l’Alt Empordà del 15 de maig al 23 de juny

L’Ajuntament de Vilafant crea el ‘Conill en Ruta’, una proposta per diferents restaurants de la comarca degut a que aquest any tampoc s’ha pogut celebrar la Mostra del Conill, que tradicionalment se celebra a la Plaça Major del municipi

El ‘Conill en Ruta’ és la proposta de l’Ajuntament de Vilafant per seguir vinculant el nom del municipi amb la gastronomia del conill. Aquest any, tampoc s’ha pogut celebrar la Fira del Conill amb la Mostra de tastets gastronòmics a la plaça major del municipi, que es realitza des del 1997.
“El 2020 ens vam quedar sense gaudir dels plats de conill, i aquest any, veient que la situació sanitària de pandèmia, tampoc ens permetia realitzar la fira,  hem decidit seguir promovent la carn de conill d’una manera diferent. A més, amb aquest nou format volem ajudar a la restauració, un sector que durant aquesta pandèmia ha patit molt”, ha afirmat l’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys.

Els restaurants protagonistes d’aquesta campanya

Així, del 15 de maig al 23 de juny, 9 restaurants, tant de Vilafant com de la comarca de l’Alt Empordà oferiran les seves especialitats del conill o alguna de les receptes amb més acceptació popular durant tots aquests anys de la Mostra gastronòmica en format de tapa o plat de la seva carta, incloent-hi les típiques “Cues de conill” com a postres oficials de la Mostra. Els plats de conill d’aquesta ruta es podran gaudir als restaurants: Bocam, Ca La Marieta, Can Viñas, Corral de Sant Quirze, Cuina 22, Mas Ullastre, La Tartana de Can Massanet, Taula Mama Roser i La Vinya. La llista de restaurants d’aquesta primera ruta està oberta a tots aquells restaurants que s’hi vulguin sumar, a la web www.vilafant.cat, a més de poder trobar tota la informació dels participants.

La intenció d’aquest primer ‘Conill en ruta’ és donar protagonisme als restaurants de l’Alt Empordà, oferint una proposta diferent que pugui seduir tant als seus clients com atreure’n de nous, “els restauradors són una part molt important de la fira, juntament amb els productors, artesans i els milers de visitants que s’apropen el diumenge de la Fira del Conill, per tant, també tenim un deure amb ells i ja que no els podem portar a la plaça on compartíem les seves creacions, volem anar a casa seva i ajudar-los a tornar a funcionar a ple rendiment l’abans possible”, ha assenyalat el regidor de Promoció Econòmica de Vilafant, César González. Aquesta nova ruta també vol valorar el potencial gastronòmic tant del municipi com de l’Alt Empordà, que compte amb establiments reconeguts per la seva qualitat gastronòmica. 

Maridatge amb Vins de l’Empordà

La gastronomia del conill, en aquesta ruta estarà acompanyada dels vins de la DO Empordà. Els restaurants proposaran als seus clients maridar els seus plats de conill amb algun dels vins de l’Empordà de la seva carta o bé disposaran de 4 vins oferts pel celler Empordàlia. Uns vins tocats per la tramuntana, que acompanyaran perfectament les tapes o plats de conill, i les postres oficials de la Mostra, amb la garnatxa dolça, tan típica de la nostra comarca. El “Conill en ruta” aposta pel territori per això suma a les propostes gastronòmiques fetes pels restauradors de la zona, els vins de la terra per tal de generar així sentiment de pertinença al territori.

Amb la mirada posada a la 25a edició

El 2022 la Fira del Conill de Vilafant arribarà a la seva 25ª amb ganes de tornar a omplir els carrers i poder gaudir dels tasts a la plaça major, però no es descarta mantenir el “Conill en ruta” d’aquest any com a complement de la Fira i a totes les activitats que cada any omplen el municipi. El format que es posa en marxa aquest any, permetrà, doncs, fer créixer la marca “Conill de Vilafant”, més enllà del dia de la mateixa fira.