El reconeixement als vuit càmpings gironins es va portar a terme ahir a la Fira d’Utrech, Holanda
Vuit càmpings de les comarques gironines han estat guardonats entre els millors d’Europa a la Fira d’Utrecht (Holanda), una de les principals del sector. Set càmpings de les comarques de Girona van rebre ahir el prestigiós guardó ‘Best Càmping 2015’ que atorga el club automobilista holandès ANWB (amb 4 milions de famílies associades) i l’ADAC (l’Associació automobilística amb més socis d’Alemanya, en concret 19 milions). A Catalunya han rebut el guardó 15 càmpings i al conjunt de l’Estat Espanyol s’han guardonat també tres càmpings d’Alacant.
Els càmpings gironins guardonats són Les Medes de l’Estartit, Cypsela Resort de Pals, Mas Sant Josep de Santa Cristina d’Aro, La Ballena Alegre, l’Àmfora i Les Dunes de Sant Pere Pescador i el Delfín Verde de Torroella de Montgrí. Aquest guardó reafirma un cop més que els càmpings de les comarques gironines són un referent quant a destinació turística d’alta qualitat. El ‘Best Càmping 2015’ és el premi més important d’Europa i suposa la qualificació 5 estrelles als càmpings que compten amb les millors instal•lacions, oferta complementària i serveis. Els mateixos guardons es rebran al CMT de Stuttgart, a Alemanya, ( que se celebra del 17 al 25 de gener).
El Cala Llevadó, també guardonat
A més, el càmping Cala Llevadó de Tossa de Mar ha estat premiat, en el marc de la fira d’Utrecht, en la categoria d’innovació, pels seus nous bungalous ecològics, per part de les guies de càmping Alan Roger Guides. Expert en càmping, el 1968 Alan Rogers va publicar la primera guia de càmping que porta el seu nom i actualment te un gran renom al Regne Unit. Anualment es publiquen un nombre cada vegada més gran de guies Alan Rogers i s’estan convertint en un referent també a altres països, com és el cas d’Holanda. Es premien Càmpings en diferents categories i se seleccionen entre els més de 2.500 de 10 països destacats a les guies.
A Utrecht el càmping La Ballena Alegre també ha estat nominat dins la categoria ‘Càmping amb la millor oferta d’allotjaments’.
La fira VakantieJaarbeurs d’Utrecht compta amb 1.300 expositors i es preveu que rebi més de 117.000 visitants. Hi participen, a més de l’Associació de Càmpings de les comarques gironines, 16 càmpings gironins: Cala Gogo, La Ballena Alegre, Àmfora, Las Dunas, Laguna, Bellaterra, Vall d’Aro, Interpals, Riembau, Cala Llevadó, Internacional de Calonge, Cypsela, Neptuno, Salatà, Castell Montgrí i Solmar. En aquestes fira hi ha les últimes novetats, innovacions i tendències del sector i s’hi apleguen els millors professionals i empreses del sector. Entre les novetats, s’ha dut a terme un showcooking per part del cuiner català Isaac Gelabert, dins una iniciativa organitzat per l’Associació de Càmpings de Girona, i que ha tingut molt d’èxit. També s’han dut a terme degustacions de productes catalans a l’estand de l’Associació.
Al CMT de Stuttgart, a Alemanya, hi seran presents l’Associació de Càmpings de les comarques gironines i 7 càmpings gironins ( La Ballena Alegre, Àmfora, Las Dunas, Vall d’Aro, Interpals Cala Llevadó, Internacional de Calonge i Salatà ). La CMT rep 210 mil visitants anuals i té gairebé 2.000 expositors de 95 països i regions.
Els càmpings de les comarques gironines continuen impulsant inversions de gran relleu per mantenir el lideratge que els distingeix i aconseguir atraure cada cop més turisme de qualitat. En el darrer any van invertir una suma de 14 milions d’euros en nous equipaments, serveis i millora d’instal•lacions i van iniciar la passada temporada d’estiu amb una oferta molt atractiva. La gran majoria de càmpings va invertir cadascun entre 65.000 i 100.000 euros i, en el cas dels més grans, la xifra va superar el milió d’euros. Els càmpings han iniciat ara noves inversions per millorar constantment les seves instal•lacions.
Pel que fa a l’activitat econòmica dels càmpings de la demarcació, les darreres dades que fan referència al 2012 indiquen que el sector genera uns ingressos anuals en allotjament de 149 milions d’euros i 26 milions en serveis. A més, deixa un impacte econòmic fora dels establiments de més de 206 milions d’euros. Així doncs, l’impacte econòmic total del sector del càmping a Girona és de més de 381 milions d’euros.
Girona és l’únic província d’Espanya on hi ha més places de càmping que places hoteleres ( en concret el 50,7 per cent del total de les places turístiques en temporada alta).
Els càmpings de les comarques de Girona ofereixen als visitants la possibilitat de passar uns dies en contacte amb la natura en un entorn privilegiat i a un preu molt competitiu. En els últims anys, han fet un esforç per modernitzar-se i adaptar les seves instal.lacions a la demanda dels clients, cosa que fan constantment. Disposen de bungalows i mobil-home perfectament adaptat per poder obrir també en temporada baixa. A més, disposen de piscines climatitzades i tot tipus de serveis per oferir la màxima comoditat als clients. Són autèntics parcs de vacances, on es pot trobar instal.lacions esportives, zones infantils i grans espais per a que els nens puguin passejar en bicicleta i tot això en un entorn privilegiat.