La lluita contra el bullying és un dels seus objectius estratègics de la Xarxa de Convivència a l’hora d’enfocar les futures accions i projectes de la nova temporada
El projecte forma part de la iniciativa de l’entitat de fomentar la mobilitat europea, l’intercanvi de nous coneixements i la descoberta de bones pràctiques a nivell comunitari.
Amb l’objectiu de continuar oferint oportunitats de mobilitat europea als empordanesos, l’Associació Xarxa de Convivència torna a posar en marxa una nova iniciativa on en aquesta ocasió una voluntària viatjarà fins a Londres per formar-se i conèixer experiències d’èxit que s’estan desenvolupant actualment a Europa en el marc de la lluita contra el bullying als centres educatius.
La trobada es desenvoluparà del 9 al 15 de gener al nord de Londres, a un entorn rural situat a Debden House i comptarà amb participants de Croàcia, Grècia, Hongria, Itàlia, Letònia, Portugal, Eslovàquia, Regne Unit i Espanya.
La iniciativa permetrà a una voluntària rosinca de la mateixa entitat, Carme Alsina, poder descobrir idees, propostes, experiències, reptes i oportunitats que diversos agents de referència dels Estats membre estan treballant actualment per tal de lluitar contra un gran mal com és el bullying als centres educatius. De fet, al llarg d’aquestes setmanes, la voluntària s’ha pogut reunir amb representants de la comunitat educativa de Roses per palpar les percepcions i preocupacions dels Instituts que la vila té, per tal d’intentar cercar en el seu viatge noves solucions.
El projecte europeu es desenvolupa dins el marc del programa d’intercanvi europeu Erasmus Plus i que gestiona l’associació Projecte Aurora, amb col·laboració de la Xarxa de Convivència.
La Xarxa de Convivència espera amb aquest viatge ajudar a formar la Carme en un tema que és de gran importància per l’associació i que forma part com a un dels seus objectius estratègics a l’hora d’enfocar les futures accions i projectes d’aquesta propera nova temporada. Per tal de posar en marxa noves idees que ajudin a eradicar el bullying als centres empordanesos, o si més no, tenir eines contrastades a nivell europeu per tal d’afrontar-s’hi plegats.
Aquesta no és la primera iniciativa d’intercanvi europeu que la Xarxa posa en marxa, ara fa 1 any, dos joves de Figueres van viure una estada a Paris aprenent metodologies per treballar amb joves en risc d’exclusió social.